jacuzzi filter ~ Jacuzzi | HotTub | Bubbelbad

jacuzzi filter

Het hebben van een jacuzzi is een ding. Wat je echter niet mag vergeten, is het onderhoud ervan. En dan is er sprake van jacuzzi filters.

Het is heel belangrijk dat substanties die verboden en gevaarlijk zijn in zwembad- en jacuzzi-water gefilterd worden, wil met veilige en hygiënische omstandigheden handhaven. Jacuzzi filters en filter-systemen bieden drie verschillende manieren van filtratie (hieronder) om het zwembadwater kristalhelder gezond te houden.

Vooreest hebben we jacuzzi zandfilters. Dergelijke filtersystemen maken gebruik van de oudste methode van zwembad filtratie. Deze filters vereisen een speciale filter "sandwich", aangeduid als "# 20 silica zand" en die bovendien gemakkelijk verkrijgbaar is bij uw zwembadleverancier. Dit zand heeft scherpe randen die vuiligheden filtreren. Het vuil wordt gedreven door het zandbekken en wordt vervolgens opgesloten in kleine ruimtes tussen de zanddeeltjes. Aanvankelijk worden de grotere vuildeeltjes gevangen, maar als er zich steeds meer puin ophoopt, verzamelt dit systeem ook de kleine deeltjes.

Ten tweede hebben we bubbelbad element filters. Deze element filter systemen maken gebruik van een element patroon(cartdrigde) voor filtratie. Het elementoppervlakte vangt vuiligheden wanneer het water door de filter passeert.

Een laatste filtermanier is de Jacuzzi D.E. filter. Dergelijke systemen gebruiken diatomeeënaarde, een poreus poeder met microscopisch kleine openingen die deeltjes filtert zo klein als één tot drie micrometer (kleiner dan een menselijk haar, dat 50 micrometer is). D.E. komt uit diatomeeën die fossiele-achtige, prehistorische skeletten van microscopische waterplanten. Miljarden deze diatomeeën vormen een dun deken op het filterrooster en is hiermee een van de natuur z'n meest ongelooflijke natuurlijke filterssystemen.

0 reacties: