Heerlijk ontspannen in CenterParcs Erperheide ~ Jacuzzi | HotTub | Bubbelbad

Heerlijk ontspannen in CenterParcs Erperheide

17 februari 2010

Zalig was het, ons weekendje uit naar Centerparcs Erperheide. Tussen het mooie groen in de natuur, een mooi sneeuwlandschap, frisse en zuivere lucht, kortom: puur genieten! Het leuke aan CenterParcs Erperheide (Peer) is dat er een subtropisch zwembad is. En daar kan ik ganse dagen doorbrengen!

's Ochtends lang uitslapen, vervolgens verse koffiekoeken (ahum, zo vers waren ze niet, ze kwamen uit de diepvries en gingen zo in de oven, vriesvers dus) kopen bij de caf├ętaria, en vervolgs, hop, het zwembad in. Heerlijk zwemmen tussen de golven in het centrale bad, de rondwaterbaan met stroming even uitproberen, de verschillende glijbanen mochten ook niet ontbreken om vervolgens de wildwaterbaan uit te testen. En die was echt zalig! In het begin heb je een beetje schrik of die niet te geweldig gaat, maar dat valt eigenlijk bijzonder goed mee! Buiten sneeuwde het, maar binnen in de baan was het aangenaam warm! Na een ritje buiten glij je uiteindelijk weer binnen in het warme bad. Vervolgens kan je nog wat zwemmen of het chinese vissersdorp ontdekken, maar ik zat al te verlangen naar de jacuzzi's: save the best for last! In het subtropisch zwembad van Erperheide zijn er twee: een binnen en een buiten. Vooral die laatste was een bijzonder plezierige ervaring. Je ziet niet veel, want de stoom van het warme water stijgt constant in de lucht. Het is ook een bijzonder grote jacuzzi, je kunt er gerust met 20 man in. Zij aan zij zaten we daar, te genieten van die fantastische bubbeltjes, terwijl onze oren, die niet in het hemels warme water zaten, bevroren van de kou. Vlug even kopje onder is dan de boodschap...

Eigenlijk kon ik daar uren blijven zitten, gewoon met het verstand op nul, en even alles vergeten. Maar er waren nog anderen die ook even wilden genieten, dus moest ik na een tijdje wel plaats maken natuurlijk :-)

Al bij al, een zalig relaxweekendje, zeker voor herhaling vatbaar!

0 reacties: