Enkele onderhoudstips voor uw jacuzzi ~ Jacuzzi | HotTub | Bubbelbad

Enkele onderhoudstips voor uw jacuzzi

Zorg goed voor uw jacuzzi
Wat is er nou fijner dan even wegdromen en tot rust komen in uw eigen jacuzzi. Om uw bubbelbad voor lange tijd aangenaam te houden, is een professionele installatie en goed onderhoud erg belangrijk.

Het dan ook aan te raden om u vooraf goed te laten informeren over de aanschaf van uw jacuzzi. Ga eens langs bij verschillende showrooms en lees erover op verschillende blogs, zoals deze.

Tips voor een professionele plaatsing
U kunt ervoor kiezen om de jacuzzi zelf te plaatsen of dit te laten doen door een monteur. In beide gevallen kan er sprake zijn van een professionele plaatsing, maar zorg in elk geval voor een goede voorbereiding wanneer u het zelf besluit te doen. Enkele tips om rekening mee te houden:

  • Ondergrond: zorg voor een effen ondergrond die het gewicht van het bubbelbad + water + gebruikers kan dragen. Bent u bang dat de ondergrond gaat verzakken of verschuiven, verstevig de ondergrond dan met een gestorte of betonnen plaat, betegelde vloer of eventueel een houten vloer. Vraag de leverancier naar de (gewicht)specificaties van uw jacuzzi.
  • Afwatering: zorg dat er altijd toegang is tot de pompen of leidingen van de jacuzzi. De afwatering van het bubbelbad moet weg kunnen stromen en mocht er iets kapot zijn, dan moet u er eenvoudig bij kunnen.
  • Elektriciteit: sluit uw jacuzzi aan op aparte stroomgroepen om problemen, zoals overbelasting, te voorkomen. Aan te raden is om een schakelaar in de buurt van de jacuzzi te plaatsen, zodat u de stroom er af kunt halen wanneer dit nodig blijkt. Vraag uw leverancier om de stroomvereisten van uw bubbelbad.
  • Ventilatie: plaatst u de jacuzzi binnenshuis, zorg dan voor een goede ventilatie. Tijdens het gebruik zal er veel vocht ontsnappen, dat op lange termijn bepaalde oppervlakten kan beschadigen.
Onderhoudstips voor uw bubbelbad
Om optimaal te kunnen genieten van uw jacuzzi is goed onderhoud van groot belang. Met onderstaande tips blijft u bubbelbad jaar in jaar uit als nieuw:
  • Reiniging: de kuip van uw jacuzzi reinigt u regelmatig met een zachte spons of doek. Gebruik in elk geval geen bijtend schoonmaakmiddel of harde schuursponsjes!
  • Water: door regelmatig het water te verversen voorkomt u dat er vuil achter blijft in de jets.
  • Filtercartridge: reinig de filtercardrige maandelijks en vervang ze per 6-8 maanden om verstoppingen van uw bubbelbad te voorkomen.
  • Beschermhoes: laat uw jacuzzi niet zonder afsluiting achter.
Met deze tips kunt u gegarandeerd langer genieten van uw jacuzzi! Meer informatie kunt u natuurlijk altijd opvragen bij uw leverancier.

1 reacties:

Lisanne de Graaf zei

Ik vind dat u goede tips heeft gegeven om een jacuzzi te onderhouden. Echter zal ik ook aanraden om de filters regelmatig schoon te maken. Ook is het water onderhouden met zout of chloor erg belangrijk.